tisdag 14 februari 2017

Issäkerhet

I dag består ämnet och hälsa av så mycket mer än bara rörelse. I ämnets syfte står det bland annat att eleverna ska få utveckla sina allsidiga rörelseförmågor och intresse för att vara fysiskt aktiva och vistas i naturen. I undervisningen ska eleverna få möta många olika slags aktiviteter. Eleverna ska i undervisningen få utveckla sin förmåga att vistas i utemiljöer under olika årstider och få en förståelse för värdet av ett aktivt friluftsliv. Undervisningen ska även bidra till att eleverna utvecklar sina kunskaper om risker och säkerhetsfaktorer i samband med fysiska aktiviterer och hur man agerar i nödsituationer.


Eleverna ska få utveckla sin förmåga att genomföra och anpassa utevistelser och friluftsliv efter olika förhållanden och miljöer samt förebygga risker vid fysisk aktivitet samt hantera nödsituationer på land och i vatten.


Därför ska vi den här veckan åka skridskor med alla klasser. Den här veckan har vi även diskuterat vad man ska ha med sig för utrustning om man ska ge sig ut och åka på en naturis. Vi har även diskuterat vad man ska göra om någon går igenom isen.


Eleverna i årskurs 4 och 5 fick titta på de här två korta klippen:


Säkerhet på isen - Innan du ger dig ut


Säkerhet på isen - Om olyckan är framme


Efter det kom eleverna fram till att det här var den utrustning som man skulle ha med sig samt hur man skulle gå tillväga om man gick igenom isen:






Efter att vi hade pratat med säkerheten lekte vi lekar kopplade till ämnet.


Hälsningar Emma

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar