tisdag 21 mars 2017

Gymnastik och hinderbanor

2:or, 4:or och 5:or arbetar med gymnastik, hinderbanor och parkour på idrottslektionerna just nu. Under perioden tränar vi främst på vår grovmotorik och våra sammansatta rörelser. Eleverna i de olika årskurser får ofta träna på liknande saker, men självklart anpassat efter deras ålder. Här är två bilder från parkourstationer som eleverna i årskurs 5 fick träna på idag.


Den här stationen består av ett stort hinder. Här ska eleverna ta sats och försöka ta sig över den fastknutna tjockmattan på valfritt sätt. Här får eleverna använda sig av både arm- och benstyrka. För de elever som tycker att det är svårt att ta sig över finns det en liten pallplint som kan underlätta övningen.


Här har eleverna en station med satsbrädor och plintar. Eleverna får träna på sin ansats och kraftanpassning inför ett jämfotahopp som ska ta dem över plinten. Vilken typ av hopp eleverna använder sig av bestämmer de helt själva. Inom parkour finns det inget rätt eller fel, det handlar om att ta sig från punkt A till punkt B på snabbast sätt.


Eleverna i årskurs 2 kommer att möta på snarlika stationer under lektionen på torsdag. Förutom att de tränar grovmotoriskt kommer deras hjärta att få pumpa hårt. Det här är en väldigt ansträngande lektion, men det brukar de flesta eleverna inte reflektera över, då stationerna oftast upplevs som roliga.


Hälsningar Emma

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar