fredag 28 april 2017

Rörelseaktiviteter

Den här veckan har vi fortsatt att arbeta med orientering. Vädret har dock inte alltid velat samarbeta med oss och vissa lektioner har fått flyttats in. Det ser ut att bli finare väder nästa vecka, men jag påminner er om att det är kläder efter väder som gäller. Vi är ute så länge det inte är extremväder, som veckans hagel till exempel.

Några klasser har nu börjat med de sista grenarna i Johannes klassiker. Vi har löpning och orientering kvar. För er som inte vet vad Johannes klassiker är, är det en gammal tradition här på skolan där eleverna i årskurs 4-6 ska genomföra löpning, simning, orientering och skridskoåkning. Distanserna varierar beroende på årskurs. Det är ingenting som påverkar elevernas omdöme eller betyg, och det är helt frivilligt att delta. Det är en extra morot för de eleverna som vill ha en extra utmaning. Är det någon elev som av någon anledning missar någon av grenarna så går det bra att göra dem hemma och sedan få ett intyg från en vårdnadshavare.

Nästa vecka kommer vi börja med vår nya rörelseaktivitet. Under 9.40-rasten tisdagar och onsdagar har alla elever möjlighet att springa en snitslad bana (200 meter) på skolgården. Där vi sedan lägger ihop alla meter för att se hur långt ut i världen vi kan komma.




Trevlig valborg!

Hälsningar Emma

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar